Menu Close

Škverski i slavonski branitelji zajedno u ratu i zajedno u miru

15/09/12 – Predstavnici Udruge veterana Domovinskog rata Brodosplit i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije potpisali su u Vukovaru Povelju o prijateljstvu i međusobnoj suradnji. Time su i službeno potvrdili zajednički rad na projektima zaštite prava hrvatskih branitelja i očuvanja identiteta Domovinskog rata, a koje već godinama provode pod geslima “Da se ne zaboravi” i “Zajedno u ratu – zajedno u miru”.
Uz te dvije udruge Povelju su potpisale i UDVDR HVO Posavske županije, HVIDR-a Kupres, Policijsko veteransko društvo Sever iz Slovenije, Braniteljska udruga Podstrana i UDiVDR Zajednica podružnica Zapadno-hercegovačke županije.


U ime “škverske” udruge Povelju je potpisao član Predsjedništva Dalibor Radmilo u nazočnosti župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića i vinkovačkog gradonačelnika Mladena Karlić. Čelnici Grada i Županije, koji su svih ovih godina bili važna potpora u provođenju zajedničkih projekata udruga, još su jednom naglasili da i u budućem radu žele biti dio priča koje njihovi članovi potiču.


Domaćini iz UDVDR-a Vukovarsko-srijemske županije predvođeni predsjednikom brigadirom Markom Miličevićem-Markusom svojim su suborcima u sklopu dvodnevog druženja organizirali obilazak županije, sudjelovanje na otvaranju 47. Vinkovačkih jeseni i posjet Spomen sobi hrvatskih branitelja u Ivankovu.
Predstavnici udruga su zajednički položili cvijeće i zapalili svijeće svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru. Slijedeći susret dogovoren je već za utorak na Kupresu koji obilježava Dan općine.