Menu Close

Obilježena 19. obljetnica 114. brigade H.V.

Obljetnica osnutka 114. brigade HV, prve pričuvne brigade Zbora narodne garde u Republici Hrvatskoj, obilježena je 01. lipnja 2010. godine polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća u spomen na pale za hrvatsku slobodu.


Stotinjak pripadnika brigade na čelu sa svojim ratnim zapovjednicima, zajedno sa stradalničkim Udrugama proizašlih iz Domovinskog rata, te predstavnicima županijskih, gradskih i općinskih vlasti položili su cvijeće i zapalili svijeće na Centralnom križu i Groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu, na spomenik poginulim pripadnicima hrvatske vojske djelatnika Diokoma, ispred zgrade ex. tvornice Diokom te na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Parku « Hrvatskih mučenika « u Brodosplitu.


Sveta misa služena je u crkvi sv. Ante u Poljudu , a predvodio ju je fra. Ante Kekez, dok je odrješenje na Lovrincu dao don. Branimir Projić.


Nakon mise upriličeno je druženje nazočnih u prostorima crkve, gdje je glavna tema bila obilježavanje 20. obljetnice na koju će biti pozvani svi pripadnici koji su prošli kroz postrojbu.