Menu Close

Najzaslužnijim volonterima dodijeljena priznanja

Povodom međunarodnog Dana volontera, 4. prosinca 2008. godine u hotelu Le Meridien Lav u organizaciji Udruge Mi održan je svečani Bal volontera na kojem je sudjelovalo 420 volontera iz više od 40 udruga iz Splita, Kaštela,Sinja, Trogira, Omiša i Makarske.
Dodjeljeno je 110 zahvalnica najzaslužnijim volonterima i podupirateljima iz svih udruga, a titula najbolje udruge za 2008. godinu pripala je Studiju razvojnih inicijativa i Udruzi za promociju kulture mladih Splitski portal za projekt Info zona – Informativni centar za mlade, te Mreži udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.
U kategoriji Projekt godine 2008. godine proglašeni su projekti “A di si ti” Udruge MoSt i “Ples s anđelima” Udruge Split zdravi grad.
Na kraju je podjeljeno i priznanje za poseban doprinos volonterstvu u 2008. godini Skautskom klubu Marjan, čiji rad podupire Udruga veterana Domovinskog rata Brodosplit, bez čijeg doprinosa, naglašavaju skauti, njihov rad danas ne bi bio moguć, niti bi imali prostor za rad s 150.-ak djece – članova.
Balu volontera prisustvovali su i gosti Grada Splita iz Mreže zdravih gradova Hrvatske povodom njihove 20. obljetnice.