Menu Close

Memorijal ”Andrija Bartulić-Toni”

Momčad Četvrte gardijske brigade Pauci pobjednici su petog Memorijalnog malonogometnog turnira “Andrija Bartulić – Toni”, što je 24. studenoga 2009. godine odigran u dvorani na splitskim Gripama.


Ekipa Pauka u finalu je bila bolje od momčadi Hvidre, te zasluženo odnijela pokal turnira što se tradicionalno već petu godinu zaredom igra u spomen na tragično stradalog predsjednika splitske Hvidre, pukovnika HV-a Andriju Bartulića.
Na samom otvaranju turnira, uz intoniranje hrvatske himne i minutom šutnje za pok. Andriju i sve domoljube koji su položili život na oltar Domovine, obitelj i sudionike prigodnim riječima pozdravili su dožupanLuka Brčić i predsjednik HVIDR-e Split Mario Tomasović.


Tomasović je naglasio da je pokojni Andrija svojim životom i radom predstavljao moralnog i časnog čovjeka, požrtvovanog oca, istinskog ratnika, heroja i prijatelja, lidera kojeg se štovalo, humanistu i dobročinitelja koji je za svakog imao toplu riječ, te je svoj pozdravni govor zaključio riječima: “… i nek nam Andrija bude svjetlo svjetionika, jer bez svjetla naš će se hrvatski brod nasukati…”.