Menu Close

Heroji grada Vukovara u Splitu

Udruga veterana Domovinskog rata Brodosplit 03. studenoga 2006. godine ugostila je 70 branitelja Vukovara, čime su uzvratili ovogodišnji posjet 120 svojih članova udruge gradu heroju Vukovaru.

U cijelodnevnom druženju i upoznavanju s našim gradom i posebno za njih fascinantnim škverom, istaknula se želja za češćim susretima, kako bi se branitelji još više upoznali i učvrstili zajedništvo i stvaralaštvo proizašlo iz Domovinskog rata, naglasio je Ivan Čaćić, Predsjednik Udruge vukovarskih dragovoljaca.

Rodila se i ideja o programu posjeta osnovaca gradu heroju, kako zlo zaborava ne bi prekrilo istinu, a nositelji bi bili baš dragovoljci Domovinskog rata.

Branitelji su položili vijence i upalili svijeće na spomeniku poginulim hrvatskim borcima u Parku hrvatskih mučenika.

Okupljenima se potom u muzeju Brodosplita riječima dobrodošlice obratio Goran Vukasović, Predsjednik Uprave Brodosplita, a pozdravima se pridružio i Zvonimir Puljić, gradonačelnik Splita, Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, te Blaženko Boban, gradonačelnik Solina , kao i domaćini, predstavnici Udruge veterana Domovinskog rata Brodosplit.

Zadovoljni susretom branitelji Vukovara produžili su za Šibenik, radujući se novom susretu 18. studenog 2006. godine na ”Dan sjećanja” u Vukovaru.